Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/wp-db.php on line 52 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 36 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 389 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 556 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 678 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/theme.php on line 508 Matka-arkku » Arkisto » Uusmediablogi englanniksi

Uusmediablogi englanniksi

Perustin kolmannen blogin kuukauden sisään, aika hyvin. Perustamisen syynä oli tällä kertaa pakko: osallistun HKU:n New Media Workshop -kurssille ja ensimmäisenä tehtävänä oli blogin pystyttäminen. Jatkossa blogiin on tarkoitus postata kaikki kurssilla tehtävät harjoitustyöt, joista ensimmäisen sinne jo laitoinkin.

Ympäripyöreää uusmediahuttua englanniksi on siis luvassa - ympäripyöreää siksi, että ainakin ensimmäisen tehtävän tehtyäni tuntuu siltä, että kiinnostavimmat blogikirjoitukset tulee aina tehtyä vapaaehtoisesti. Kun kyseessä on koulutehtävä, tekstistä tulee helpommin tylsää peruskauraa, vaikka aihe olisi kiinnostavakin.

Kiinnostavia tämän kurssin aiheet todellakin ovat, kyseessä on ehkä yksi mielenkiintoisimmista kursseista, joilla olen ikinä ollut. Kurssin aiheena on käytännössä uusmedia ja web 2.0 journalismin näkökulmasta. Ensimmäisellä luennolla ehdittiin jo mainita Facebook, Flickr, RSS, blogit ja vaikka mitä muuta. Luvassa on tosin osaksi turhankin tuttua asiaa - “näin kirjoitat elämäsi ensimmäisen html-sivun” - mutta journalisminäkökulma kiinnostaa isosti. Toivottavasti nyt vain hyväksyvät minut kurssille, kiintiö on ikävän pieni ja laitoin hakemukseni turhan myöhään.

Blogi pyörii Uniblogsissa, joka on opiskelijoille ja opettajille tarkoitettu blogialusta. Uniblogs puolestaan käyttää WordPressia. Miksi sitten emme käytä suoraan WP:tä? Syynä on Kiinan sensuuri. The Great Firewall of China blokkaa koko Wordpress.comin! Saman kohtalon kokevat myös monet muut suositut blogisaitit, kuten Blogger.com. Hong Kongiin asti sensuuri ei tosin ulotu, mutta monet kurssillaolijoista ovat kotoisin kiinasta, eikä luennoitsijamme halua syrjiä heitä.

Niin, se blogin osoite: Lessons on New Media, olkaa hyvät. Puolustaudun jo etukäteen: tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen varsinainen teksti, jonka kirjoitan englanniksi, joten oikeinkirjoitus saattaa olla vähän niin ja näin. Älkää siis postatko tuohon blogiin kommentteja vain kertoaksenne tämän. :)

2 vastausta artikkeliin “Uusmediablogi englanniksi”

  1. Arttu kirjoittaa:

    Moi,

    kun aloit blogeista puhumaan, ajattelin että sinua voisi kiinnostaa: eräs suomalainen tuttavani, oikeustieteen opiskelija, on tällä hetkellä myös Hong Kongissa vaihdossa. Hänellä on oma blogi osoitteessa http://jaakkolindgren.blogspot.com/

  2. Emmi kirjoittaa:

    Kuulostaa tähän meidän kouluun nähden uskomattoman edistykselliseltä, blogeja ja uusmediaa! Tosin en oo ehkä vielä kovin hyvin käytännön tasolla koulun tarjontaan tutustunut… :)