Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/wp-db.php on line 52 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 36 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 389 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 556 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 678 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/theme.php on line 508 Matka-arkku » Arkisto » Matkasuunnitelmia

Matkasuunnitelmia

Ensimmäiset kolme viikkoa ovat vierähtäneet Hongkongia ihmetellen, ja pikku hiljaa haluaa jo päästä näkemään myös muuta. Ensimmäinen reissu “ulkomaille” onkin edessä heti ensi sunnuntaina, kun matkaamme Anskin ja Kirsin sekä australialaisen Asherin kanssa Shenzheniin, lähimpänä Hongkongia olevaan Manner-Kiinan kaupunkiin. Tämä siis olettaen, että saan viisumini perjantaina, kuten on luvattu. Vähän vielä jänskättää, sillä passini menee voimasta ensi vuoden toukokuussa, mikä voi periaatteessa aiheuttaa nihkeyttä viranomaisissa.

Sunnuntai kulunee lähinnä kaupunkiin tutustuen ja shoppaillen (hintataso kun on huomattavasti Hongkongia halvempi), maanantaina taas on vuorossa reissun varsinainen syy: golf-kurssi. Noin 40 euron hintaan kuuluu mailojen vuokra, kahden tunnin harjoittelu ja puolen kentän (9 reikää) peli. Ei paha. Kurssi sopii onneksi myös vasta-alkajille, sillä se on käytännössä oma tasoni, vaikka green card -kurssin kävinkin viitisen vuotta sitten. Hauskaa tulee varmasti olemaan.

Tänään tuli suunniteltua myös suuremman luokan reissua. Meillä on siis syksyn aikana yksi lomaviikko, “reading week”, joka on tarkoitettu käytettäväksi tenttiinlukuun, mutta vaihtareista joka ainoa taitaa olla lähdössä silloin matkoille. Minun suunnitelmani on tällä hetkellä 85-prosenttisen varmasti seuraava: lähdemme yhdessä Thomasin, englantilaisen Roryn ja kolumbialaisen Veronican kanssa ensin Gangzhoun kautta Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan, jossa viivymme kolme päivää. Sen jälkeen lennämme Nepalin Katmanduun, josta jatkamme Intiaan. Intiassa vietämme noin seitsemän päivää ennen suuntaamista takaisin Hongkongiin.Veikkaan, että osa näistä yksityiskohdista ehtii vielä muuttua, mutta aika varma olen siitä, että tuolla porukalla ja tuolle suunnalle ollaan menossa.

Olen tällä hetkellä aika innoissani tuosta matkasuunnitelmasta. Aika paljon toki jännittää, ihan mitään helpoimpia kohteita nuo eivät ole, ja oma mukavuudenhaluni joutuu varmasti kovalle koetukselle. Huomasin myös juuri Katmandun Suomen suurlähetystön sivuilta, että kaupungissa on räjäytelty kuun alussa pommeja, ja matkailijoita kehoitetaan välttämään joukkokokoontumisia. Tiibetkään ei ole helppo pala, jo matkustusoikeuden saaminen sinne voi tuottaa ongelmia. Tarkoitus ei myöskään ole kauheasti varailla majoituksia ja muita etukäteen, vaan toivotaan, että yösija löytyy aina kun sellaista tarvitaan. Reippureissumeiningillä siis mennään, pitäisi varmaan lähteä rinkkaostoksille.

Tuo onkin sitten varmaan ainoa pitempi reissu, jonka ehdin täällä tekemään. Onneksi sain kuitenkin järjestettyä niin, että maanantait ja perjantait ovat vapaita, joten neljän päivän viikonloppureissuja pystyy tekemään kätevästi. Tarkoitus olisi käydä ainakin Macaossa ja Singaporessa sekä mahdollisesti moikkaamassa Juhania ja Annaa Shanghaissa. Myös Peking ja Taiwan kiinnostavat. Ainakin yhden muutaman päivän reissun haluan tehdä omin päin, ihan vain kokeillakseni miltä se tuntuu. En ole oikeastaan ikinä matkustanut yksin, tänne tuloa lukuunottamatta. Samalla voisi vihdoin testata Hospitality Clubin toimivuutta, niin moni on sitä paljon hehkuttanut.

Yksi vastaus artikkeliin “Matkasuunnitelmia”

  1. Antti kirjoittaa:

    Uuuuu, Tiibettiin ja Intiaan! Aikamoisen hyvältä kuulostaa.. :) Joskus vielä sinnekin päin maailmaa ite myös.. kunhan nyt eka saa tän ranskanmaan kierrettyä.