Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/wp-db.php on line 52 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 36 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 389 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 556 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 678 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/theme.php on line 508 Matka-arkku » Arkisto » Paras itsenäisyyspäivä ikinä

Paras itsenäisyyspäivä ikinä

Torstaina vietettiin Suomen 90-vuotissynttäreitä. Aloitimme juhlinnan Anskin, Eeron ja Kirsin (Juha oli reissussa Kiinassa) kanssa illallisella, jolle osallistui myös muita vaihtareita. Kyseessä oli buffet-tyyppinen ratkaisu, ja niissähän käy aina niin, että tulee mässäiltyä aivan käsittämättömällä tavalla. Siinä vaiheessa kun olin aivan varma, ettei maaruun mahdu enää muruakaan, huomasin että jälkiruokapöydän liepeillä oli piste, jossa sai paistaa itse vohveleita. Se oli menoa. Illallisen jälkeen liikkuminen oli kovin vaikeaa.

Vaivoin onnistuimme kuitenkin siirtymään Suomen pääkonsulin virka-asunnolle, jossa pidettävään cocktail-tilaisuuteen Hongkongin suomalaisten yhdistys oli meidät kutsunut. Saamamme kutsu herätti katkeruutta vaihtarikavereissa, jotka eivät olleet vastaavia saaneet. Kannattaa olla suomalainen. Asunto oli hulppea penthouse pilvenpiirtäjän 33. kerroksessa. Seinän kokoisesta ikkunasta avautui näkymä suoraan Hongkongin ydinkeskustaan. Paikalla oli varmaan satakunta ihmistä, ja kaikki mahtuivat kämppään varsin mukavasti. Parhaat bileet olivat valtavalla terassilla, jonka baarista sai käydä hakemassa viiniä niin paljon kuin mieli teki.

Bileissä erityisen mukavaa oli se, että sinne oli kutsuttu suomalaisvaihtareita myös muista Hongkongin yliopistoista. Täällä on yhdeksän yliopistoa, ja vaikuttaa siltä, että jokaisella niistä on vaihtosopimus jonkin suomalaisen yliopiston kanssa. Tapasimme mm. tampereen teekkareita, jotka opiskelevat paikallisessa teknillisellä korkeakoulussa, sekä Turun yliopiston väkeä, joiden täkäläinen koulu on Hong Kong Babtist university, joka nimestään huolimatta on ilmeisesti melko tavanomainen yliopisto, vaikka uskonnollisuus aina välillä pilkahtaakin. Suomalaisia on siis vaihdossa Hongkongissa yhteensä varmaan ainakin parikymmentä, mikä tuli minulle yllätyksenä. Tämän porukan kanssa olisikin sitten tarkoitus lähteä bilettämään ensi viikolla.

Puolen yön aikaan siirryimme Lan Kwai Fongissa sijaitsevaan Finds-nimiseen baari/ravintolaan. Paikalla on suomalainen omistaja, ja se ylpeilee skandinaavisella valikoimallaan. Osana tätä jokaiselle drinkin ostavalle asiakkaalle tarjotaan ilmainen kossushotti. :) Drinksut olivat tosin hieman kalliita, mutta onneksi itsenäisyyspäivän kunniaksi niitäkin sai kaksi yhden hinnalla. Hieno paikka kaiken kaikkiaan, erottui tyylikkäällä sisustuksellaan ja komealla kattoterassillaan positiivisesti Lan Kwai Fongin yleisestä tasosta. Tapasimme Findsissa sattumalta myös Satun ja kumppanit, joiden Hongkongissa oleilun olin onnistunut jo Indonesia-hässäkän seurauksena unohtamaan.

Findsin mennessä kiinni kolmen aikaan luulimme, että ilta olisi ohi. Vaan toisin kävi: pieneltä kujalta ilmestyi pari konsulin bileissä tapaamaamme suomalaista liike-elämän edustajaa, jotka viittoivat meitä mukaansa. Hämärän tunneliverkoston päästä löytyi “salainen” yökerho nimeltä Drop. Toinen meidät mukaansa kutsuneista veikoista, Antti nimeltään, tahtoi ystävällisesti tarjota illan ja antoi tarjoilijalle (todennäköisesti firman) luottokorttinsa. Yö jatkuikin tästä sen verran mukavasti, että kotiin pääsin lopulta puoli kahdeksan aikoihin aamulla. Täytyy kyllä todeta, että olivat parhaat itsenäisyyspäiväbileet, joissa olen ollut, ja auttoivat mukavasti unohtamaan Indonesia-pettymyksen. Näiden missaaminen olisi todella harmittanut.

Kommentteja ei voi kirjoittaa.