Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/wp-db.php on line 52 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 36 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/cache.php on line 389 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 537 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 556 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 653 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el($output) in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/classes.php on line 678 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/virtual/sanainen.arkku.net/htdocs/matka-arkku/wp-includes/theme.php on line 508 Matka-arkku » Arkisto » Pettymysten pettymys

Pettymysten pettymys

Eipä mennyt sitten homma ihan putkeen. Indonesian reissu tyssäsi jo lentokentälle, jossa minulle kerrottiin, että Indonesiaan mentäessä passin pitää olla voimassa seuraavat 6 kuukautta, ja omani on enää vain 5. Tämä minun olisi pitänyt tietysti tietää ennalta, olinhan hermoillut saman asian kanssa jo Kiinaan mennessä, mutta sitten autuaasti moisen unohtanut. Ilmeisesti kuuden kuukauden sääntö on voimassa täälläpäin kaikissa maissa Hongkongia ja Macaota lukuunottamatta.

Otin välittömän puhelun Suomen Hongkongin suurlähetystöön, josta kerrottiin, että saan väliaikaisen pikapassin aikaisintaan huomiseksi ja se kustantaa 1500 Hongkongin dollaria. Päätin luovuttaa suosiolla. Ehkä kohtaloni ei ole nähdä eteläistä pallonpuoliskoa eikä löytää Pendekiä. Kenties kohtalo johdatti minut turvaan viime hetkellä, ja viidakkoreissu olisi koitunut turmiokseni. Mutta kyllähän tällainen silti pakkaa vituttamaan. Toivottavasti saan edes osan lentolippuihin käytetyistä rahoista takaisin, vajaan 300 euron maksaminen tyhjästä kirpaisee.

Onneksi kaikki muut eivät sentään ole reissussa, ja välittömästi kotiinpaluun jälkeen lähdinkin murjottamisen sijaan katsomaan vaihtariporukan kanssa Hongkongissa erittäin suosittua huvia, laukkakisoja. Siellähän ne hepat kovaa kipittivät. Totesin kyllä, että olisin tarvinnut jonkun asiantuntijan selittämään lajin hienouksia. Pelasin sentään 10 HKD:ta, pitihän sitä kokeilla. “Industrial success” ei menestynyt.

Jotain hyvääkin kotiinjäämisessä: huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä, ja Hongkongin suomiseura järjestää siihen liittyen jonkinlaiset bileet. Olin etukäteen vähän harmitellut, etten reissun takia sinne pääse, joten tämä ainakin korjaantuu. Olettaen, että ottavat vielä vastaan myöhäisen ilmoittautumiseni…

Kummallisen tyhjä olotila, kun yhtäkkiä onkin edessä 12 päivää vailla mitään pakollista tekemistä. Mutta eiköhän sitä aina jotain keksi…

Yksi vastaus artikkeliin “Pettymysten pettymys”

  1. Simo kirjoittaa:

    Todella persiistä. Vihatkaamme kaikkea byrokratiaa mikä rajanylityksiin liittyy. Ihmisten pitää saada liikkua vapaasti prkl. Ja yleensäki että voimassaoleva passi ei kelpaa. Huoh.