Kotisivukone pyörittämään kunnallisvaalisivuja

Kirjoitin taannoin poliitikkojen huonoista vaalisivuista. Tuolloin ehdotin, että poliitikot työstäisivät suosiolla sivunsa esimerkiksi Kotisivukoneella. Joku muukin on selvästi huomannut, että nykyisissä sivuissa on mätää, sillä Vierityspalkki uutisoi Kotisivukoneen yhteistyösopimuksesta Kristillisdemokraattien, SDP:n ja Keskustan kanssa.

Kotisivukoneen avustuksellakin on toki silti vielä helppo sössiä sivuston sisältö. Vierityspalkki tarjoaa lääkkeitä myös tähän kirjoituksessa, jossa pohdiskellaan, millainen on hyvä vaaliehdokassivusto.

Pitääpä ihan mielenkiinnoista seurailla vaalien aikana eri puolueiden ehdokassaitteja. Kuten Matti mainitsi edellisen postaukseni kommenteissa, ainakin Vihreillä oli jo viime vaalien aikana varsin päteviä saitteja. On kiinnostavaa nähdä, kurovatko Keskusta ja SDP Vihreiden nettietumatkaa umpeen Kotisivukoneen avustuksella.

Varmaa on, että ehdokassivustoista tulee tasalaatuisempia kuin ennen. Mutta tuleeko niistä kiinnostavia, se on toinen juttu.

Tags: , ,

1 comment

  1. Olen samaa mieltä, että Vihreillä on kourallinen erittäin hyviä saitteja. Itselläkin on tullut aikaisempina vuosina puolueiden saitteja arvioitua eri tarkoituksiin ja Vihreät erottuvat kyllä positiivisesti. Vihreillä ei ole mitään yhteisiä sopimuksia, mutta selkeästi monien saittien kanssa on konsultoitu ihan oikeita ammattilaisia, koska moni Vihreän ehdokkaan sivusto on sorvattu fiksusti ja persoonallisesti. Nimenomaan ytimekkäät tekstit, hyvä luettavuus ja hallittu visuaalisuus leimaa vihreiden saitteja. Tai siis ainakin verrattuna muiden puolueiden keskivertosivustoihin.

    Kokoomus otti jo viime vaaleissa Optinetin käyttöön ja silloin ainakin itseäni vähän hirvitti ne lopputulokset. Ehdokkaat olivat ihan itse tuhertaneet niitä saitteja ja siltä se lopputuloskin usein näytti. Huonoja kuvia, paljon tekstiä ja ihan pimeitä juttuja jotka muistuttivat 90-luvun saittidesignista. Ytimekkyydestä ei ollut tietoakaan.

    Kotisivukone on harvinaisen hyvä paketti joka tarjoaa järkeviä sivumalleja ja ohjaa sisällöntuottajaa edes jonkin verran (eli ei yritä kuitenkaan olla mikään web-pohjainen dreamweaver jossa sisällöntuottaja saa tehdä mitä haluaa). Osaava web-suunnittelija muokkaa CSS-tyylitiedostoa ja perusteemojen kuvia helposti ja täten Kotisivukoneen saiteista saa varsin persoonallisia ja visuaalisesti komeita pienellä vaivalla. Sisällöllisesti homma on tietysti ehdokkaista ja avustajista kiinni. Täten on vain toivottava, että sisällöllistä koulutusta annetaan riittävästi ja ei varmasti olisi mikään huono juttu puolueilta sponsoroida vaikka sisällöllistä konsultointia pari tuntia per ehdokas niin saisi tosiaan edes perusasiat kuntoon (kuten tuossa Vierityspalkin artikkelissa yritin juuri alleviivata). Ne perusasiat on kuitenkin aika helppoja ja edullisia laittaa kuntoon.

    Onneksi tähän aiheeseen nyt on laajemminkin herätty ja ainakin Digitodayn artikkelin perusteella monissa puolueissa on jo tätä opastusta ja koulutusta järjestetty:
    http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2008/08/15/kunnallisvaalit-alkoivat-verkossa/200821134/66?rss=6