Offline-kuuntelu ratkaisee Spotifyn viimeisen ongelman

Aiemmassa Spotifya käsitelleessä postauksessani totesin, että ainoa kriittinen puute (valikoiman ohella, mutta sen kasvattaminen hoituu pikkuhiljaa), joka Spotifyn pitää ratkaista ennen sen muuttumista täydelliseksi musiikkipalveluksi, on mobiiliversio, jolla kuuntelu onnistuu myös katvealueilla. Jostain syystä en tuolloin tajunnut, että ongelmaan on hyvin yksinkertainen ratkaisu: musiikin offline-synkronointi.

Spotify julkaisi juuri esittelyvideon Googlen Android-alustalle tehdystä mobiiliversiosta. Softa näyttää todella hienolta, mutta parasta siinä on ehdottomasti juuri tuo offline-synkronointi. Soittolistan voi tallentaa puhelimeensa, minkä jälkeen sitä voi kuunnella offline-tilassa.

Tärkein kysymys, joka jää vielä vastaamatta, on offline-tilan koko. Jos se on riittävän iso, ja jos uusia biisejä voi latailla siihen lennosta kuuntelun aikana (esim. ollessaan autossa tai junassa hitaan yhteyden päässä), ollaan aika lähellä mobiilin musiikin lopullista ratkaisua.

Huhujen mukaan uusi iPhone saapuu myyntiin 17. heinäkuuta, ja harkitsen vakavasti sen hankkimista. Nyt odotellaan enää tietoa siitä, mikä on Spotifyn iPhone-applikaation tilanne. Toistaiseksi virallista tietoa on vasta Android-versiosta, mutta täysin varmaa on, että myös iPhone-versio on tulossa pian. Sen julkaisupäivä saattaa olla myös päivä, jolloin lopetan levyjen ostamisen lopullisesti.

Tags: , , , , , , ,

4 comments

  1. Sain Spotifyn Android betaversio testiin ja voin vain sanoa että toimii hienosti. Näyttää siltä että ei ole mitään rajoitusta kuinka iso offline tila saa olla. 16 GB microSD täyteen vain… Ruksaat vain ne soittolistat jotka haluat mukaan. Softa huomaa itse kun olet 2G-alueella, ja muuttaa ne soittolistat jotka eivät ole offlinessa mukana harmaiksi.

  2. Ohos, kuulostaa hienolta! Aivan mahtavaa jos tosiaan rajoituksia ei ole ja soittolistojakin voi lisätä mukaan niin monta kuin haluaa.

    Millä puhelimella oot tuota testaillut? Haluaisin itse ostaa iPhone 3GS:n joten pidän vielä sormia ristissä, että Spotifyn applikaatio menee läpi Applen seulan. Mutta jos ei mene, on kyllä vakavasti harkinnassa ihan pelkästään tuon syyn takia, että ostaisinkin Androidin. HTC Hero vaikuttaa ainakin lupaavalta.

  3. [...] jollaisen olemassaoloa ehdin toivoa pitkään ennen kuin kuulin siitä ensimmäisen kerran ja joka sai minut lopettamaan levyjen oston lopullisesti jo lähes kolme vuotta [...]

  4. 918kiss boxing…

    Offline-kuuntelu ratkaisee Spotifyn viimeisen ongelman | Sanainen arkku…