Menestystä Mindtrekissä

Osallistuin kuluvalla viikolla Mindtrek-tapahtumaan, joka on omien sanojensa mukaan “johtava pohjoismainen digitaalisen median ja liiketoiminnan konferenssi, painopistealueina sosiaalinen media ja web 2.0″. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan varsin onnistunut, ehdin kuuntelemaan monta hyvää esitystä ja tapaamaan kiinnostavia ihmisiä.

Olin paikalla, koska osallistuimme Antin kanssa Late No More -softallamme kahteen kilpailuun, joiden tulokset julkistettiin tapahtumassa. Kuten Antti jo ehtikin blogissaan raportoimaan, menestyimme varsin hyvin: TeliaSoneran Innovation World Challengesta tuli voitto, ja Apps for Democracy Finlandista kunniamaininta. Fiilikset ovat siis tällä hetkellä varsin hyvät.

Late No More on applikaatio, joka yhdistää dataa Googlen kalenterista, Reittioppaasta ja TeliaSoneran tarjoamista paikkatieto- ja tekstiviestinlähetysrajapinnoista. Näillä datoilla luodaan palvelu, joka tarkistaa automaattisesti käyttäjän kalenterista seuraavan tapahtuman ajankohdan ja paikan, ja lähettää käyttäjälle tekstiviestinä muistutuksen silloin, kun tämän viimeistään on lähdettävä liikkeelle julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Tekstiviestissä kerrotaan käyttäjälle myös, mihin liikennevälineeseen hänen täytyy seuraavaksi hypätä, ja tarjotaan linkki Reittioppaaseen. Tämänhetkinen versio on vielä prototyyppiasteella eikä toimi kuin Soneran liittymillä, mutta tarkoituksenamme on jatkaa palvelun kehittämistä edelleen.

Tästä tuli nyt siis lähinnä tällainen oman hännän nosto- ja hehkutuspostaus :). Tarkempaa raportointia konferenssin annista ja siellä heränneistä ajatuksista seuraa myöhemmin.

Tags: , , , , , , ,

2 comments

  1. Anne Rongas

    Vielä julkiset onnittelut! Lisää vaan usvaa putkeen.

  2. [...] teemana oli tänä vuonna selkeästi avoimuuden nousu. Edellisessä postauksessa mainitsemani, julkisen datan avoimuuteen tähtäävän Apps For Democracy Finlandin lisäksi tätä näkökulmaa [...]