Senttihuutoporukka iskee jälleen

Fiksuhuuto, senttihuutokaupan pioneerien Jussi Mäntylän ja Tuomo Siuruan sivusto, josta on tullut kirjoitettua muutaman kerran aiemmin, voi hyvin ja porskuttaa nykyisin jopa kuudella eri kielellä. Kansainvälisen yrityksen toiminta on siirretty Kyprokselle, eittämättä siksi että paikka on varsinainen bisneksen kehto, eikä lainkaan toiminnan aloitusta seuranneen poliisitutkinnan vuoksi.

Bisnes on kuitenkin pysynyt ennallaan, ja palvelussa myydään todellista arvotavaraa. Esimerkiksi tämä iPhone 3GS on harvinaisuus: missään muualla ei kyseisen tuotteen 16 GB:n version arvoksi ole varmasti määritetty yhtä korkeaa hintaa kuin Fiksuhuudon 750 euroa.

Tarina ei kuitenkaan lopu tähän. Siurua on nyt pystyttänyt sivuston, joka korjaa todennäköisesti koko potin: kimppuun hyökkäävät yhtä aikaa sekä yksityinen että julkinen sektori.

Ensinnäkin senttihuutokauppatoiminta on viety aivan uusiin ulottuvuuksiin. Tällä kertaa saitin ei tarvitse edes käyttää vaivaa myytävien tuotteiden hankintaan, sillä ihmiset voivat asettaa niitä suoraan esille. Bisnesmalli on tyylikäs: jokainen sentillä hintaa korottava huuto maksaa euron, josta tuotteen myyjä saa 40 senttiä. Palvelun ylläpitäjät vetävät siis välistä yli puolet siinä liikkuvasta rahasta, vaikka kyse on palvelusta, jossa kuluttajat myyvät tavaraa toisilleen.

Tämäkään ei kuitenkaan ole vielä riittänyt, vaan lisäksi saitin nimi ja graafinen ilme pöllitty suoraan YouTubelta. Saapa nähdä, pystyykö Google lakimiesarmeijansa kanssa viimein siihen, missä poliisi epäonnistui, eli laittamaan senttihuutoporukan kuriin ja nuhteeseen.

Edit: yhdistin aluksi myös Fiksuhuudon toisen vetäjän, Jussi Mäntylän, Youtupes-hankkeeseen, mutta hän otti minuun yhteyttä ja ilmoitti, ettei ole siinä mukana. Palvelun yhteystiedoissa mainitaan ainoastaan Tuomo Siuruan nimi. Muutin merkintää tämän tiedon mukaisesti.

Tags: , , , , ,

5 comments

  1. Kommari

  2. Tero Heiskanen

    Tietääkö muuten kukaan, että onko vastaavia sivustoja “isossa maailmassa”? En heti keksi syytä mikseivät toimisi sielläkin, en ole vaan kuullut ulkolaisista? Vai onko tämä ihan puhtaasti suomalainen “innovaatio”?

  3. AB: kommenttisi viittasi ilmeisesti samaan kuin FiksuHuudon miesten puolustus, eli siihen että Suomessa ollaan kateellisia ja siksi nihkeitä rehellistä, tuottavaa yritystoimintaa kohtaan. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että postauksessani ei ollut kysymys sen kummemmin kateudesta kuin yritystoiminnan aliarvostuksestakaan.

    Tero: brittiläinen Swoopo, entinen TeleBid, on käsittääkseni vanhempi tapaus kuin FiksuHuuto. http://www.swoopo.co.uk/ Kysyin itse asiassa FiksuHuudon Jussi Mäntylältä tuosta (eli onko FiksuHuuto kopioitu TeleBidistä), en saanut vielä vastausta.

  4. [...] Sanaisen arkun Juho kirjoittaa senttihuutokauppayrittäjien uudesta sivustosta: “Bisnesmalli on tyylikäs: jokainen sentillä hintaa korottava huuto maksaa euron, josta tuotteen myyjä saa 40 senttiä. Palvelun ylläpitäjät vetävät siis välistä yli puolet siinä liikkuvasta rahasta, vaikka kyse on palvelusta, jossa kuluttajat myyvät tavaraa toisilleen.”  (Suviko) Jaa kirjoitus: [...]

  5. Fiksuhuuto ei toimita voitettuja tavaroita. Tuntuu olevan huijareita liikkeellä.