Diplomityö netissä

Valmistuin tänään diplomi-insinööriksi. Koska dippani on siis nyt kansissa, on erinomainen aika julkistaa sähköinen versio tässä blogissa, jotta lukijani voivat huomauttaa kaikista niistä lukuisista virheistä, joita siihen on vielä jäänyt. PDF-versio on täällä.

Työn nimi on “Designing a trust-and-recognition-enhancing reputation system for an online community”. Case-esimerkkinä on Kassi-palvelumme, jolle on työn puitteissa suunniteltu mainemekanismi, jolla pyritään sekä lisäämään luottamusta käyttäjien välillä että lisäämään “hyvien” käyttäjien arvostusta Kassin yhteisössä. Työssä luotu design tullaan todennäköisesti implementoimaan palveluun ainakin suurimmaksi osaksi kuluvan vuoden aikana.

Tags: , , , ,

5 comments

 1. Loistavaa!

  Otsikon perusteella Järkevää kamaa. Yleistettävissä toivottavasti nykymuotoisen sos. median alasajon jälkeenkin. Todellinen informaatioverkostodippa!

  Vielä kerran: *like*

 2. Yay! Onnittelut valmistuneelle. :)

  Onko teillä normi, että dipat on englanniksi?

  Ja kiitos linkistä. Pitää pikakahlata läpi. Sulla on vähän eri kulmasta samoja sanoja kuin mulla (luottamus) ja Sallalla (maine).

 3. Matti: kiitos, vaihdoin taktisesti viime hetkessä avainsanan “social networking services” (so 2007) muotoon “online communities” juuri tätä silmällä pitäen :)

  Suvi: aika tasaseen niitä kai on suomeks ja enkuks, itse sai valita. Ehkä veikkaisin kuitenkin että useampi tekee nykyisin englanniksi kuin suomeksi, mutta se on vaan mun hattuvakio.

  Onko sun ja Sallan gradut muuten luettavissa jossain netitse? Vois olla kiinnostavaa selailla ne lävitse kanssa joskus.

 4. Jei, onnea täälläkin vielä! Pitää laittaa lukulistalle :) Mun gradu möllöttää tuolla HY:n e-thesiksessä, https://oa.doria.fi/handle/10024/39980

 5. [...] Diplomityöni valmistui, ja minusta tuli diplomi-insinööri [...]